• Eksplosjonen blåste luften ut av meg.

Det ble en svært dramatisk natt i Gaza for TV 2s Fredrik Græsvik. Flere kraftige eksplosjoner ødela bygningen der han sov.

— Med den første eksplosjonen kom glassbitene regnende over meg. Den påfølgende eksplosjonen sekundet senere, blåste luften ut av meg. Jeg rakk så vidt å fylle lungene med luft, krøke meg sammen og legge armene beskyttende rundt hodet før den tredje eksplosjonen, raskt etterfulgt av ytterligere to, skriver han i sin blogg.

Striper av blod

Han hadde lagt seg til å sove under et skrivebord på et kontor etter siste direkteinnslag på TV 2-nyhetene i går kveld. Det var ikke trygt å dra tilbake til hotellet.

— Glassplinter, murbiter og trepinner fløy som prosjektiler gjennom rommet. Det stanset, ble helt stille noen sekunder før jeg hørte det første skriket fra et rom i nærheten. Så flere som ropte. En som skrek ut sine forbannelser på arabisk. Jeg dro til meg den skuddsikre vesten og famlet etter hjelm og sko i det mørklagte rommet, forteller han.

Kolleger kom løpende fra tilliggende kontorer hos Associated Press i 12. etasje i Jala Tower midt i Gaza By. Kolleger fra nabolokalene til Al Jazeera kom løpende ut i trappegangen som skiller oss.

Tynne striper av blod på gulvet etter de som hadde løpt barbent i glasset, beskriver han i bloggen.

- Rystet

— Han opplevde det som dramatisk. Han har vært mange steder og sett mye, så det sier noe, forteller Tuva Raanes, redaksjonsleder på utenriksdesken i TV 2.

TV 2 har bedt ham om å holde seg i ro. Raanes frykter at formiddagens bussbombe i Tel Aviv vil utløse nye aksjoner fra Israelsk side slik at det blir utrygt å flytte på seg.

— Vi tror det tryggeste er å holde seg innendørs, men vurderer situasjonen fra time til time, forteller hun.

Bygningen der Græsvik oppholder seg rommer også leiligheter. Han beskriver hvordan gråtende voksne og barn kom ut i korridorene, men uten steder å gå. Ingen steder er trygge i Gaza nå.

— Dette er krigens virkelighet. En virkelighet så brutal, at når en voksen mann så vidt har smakt på den, sitter han rystet tilbake. Mens det nå kalles til morgenbønn fra minaretene som fortsatt ikke er skutt i filler, sitter jeg her i 12. etasje og håper at dette var siste natt med bombing i Gaza. At partene tar til en eller annen form for vett og stanser infernoet.