Tolv mennesker ble gravd frem fra rui-nene av den toetasjes bygningen som ble rammet av eksplosjonen torsdag. For seks av disse sto livet ikke til å redde, sa myndighetenes talskvinne Jana Ivanova til nyhetsbyrået AFP.

Politisk topp

Blant de omkomne var Sergej Sytykh, som ledet valgkommisjonen i Altaj-regionen i det østlige Russland. Det var imidlertid ikke noe som tydet på at det lå en kriminell handling med politiske motiver bak eksplosjonen.

Mann med gassflaske

Ulykken skjedde i et boligområde i landsbyen Vozdvizjenka i Primorskij-regionen på den russiske stillehavskysten ved 01-tiden lokal tid. Ifølge hjelpearbeidere skyldtes eksplosjonen en lekkasje av naturgass.

Få minutter før det smalt, skal øyenvitner ha sett en mann som bar en gassylin-der inn i bygningen. Gasseksplosjoner og branner er vanlige i Russland, der mange mener det slurves grovt med sikkerhetstiltakene.

GASSEKSPLOSJON: Redningsarbeidere gjennomsøker restene av en boligbygning som ble rammet av en eksplosjon i landsbyen Vozdvizjenka langt øst i Russland torsdag.
STR