Ifølge nyhetsbyrået AP skal syv personer ha blitt skutt og drept ved Oikos University i Oakland i USA. Flere av de drepte skal være studenter ved skolen.

SKUDD-DRAMA: Dette bildet er tatt med mobiltelefon like etter at skytingen begynte.
SCANPIX

Cirka en og en halv time etter skyteepisoden pågrep politiet en person som er mistenkt for å stå bak skyteepisoden, sier talskvinne for Oakland-politiet Johnna Watson ifølge ABC News.— Vi har akkurat fått informasjon om at vi har anholdt en person som vi mener er ansvarlig for skytingen i dag, sier Watson.

Ytterligere tre skal være skadet

Gjerningsmannen ble pågrepet på et kjøpesenter. Lisa Resler var vitne til pågripelsen og sier til The Oakland Tribune at hun så en ung asiatisk mann med lue bli pågrepet av sikkerhetsvakter ved butikken. Hun beskrev mannen som «veldig bedøvet» da han ble satt i håndjern.

I tillegg til de syv drepte skal ytterligere tre personer være skadet.

— Det er rapportert om flere skuddofre. Medisinsk personell er på stedet, skev det lokale politiet i en pressemelding like etter at meldingen om skytingen hadde nådd media.

Gjerningspersonen skal ha åpnet ild i et klasserom i det private universitet rundt klokken 10.40 lokal tid. Politiet, inkludert et SWAT-team, omringet bygningen, før de stormet inn. Men det er ikke kjent om gjerningspersonen befant seg inne på skolen da politiet tok seg inn.

Et vitne forteller til San Francisco Chronicle at hun så ei ung jente som stormet ut fra skolen.

DØD: En politimann bærer bort en av de døde.
SCANPIX

— Jeg er blitt skutt, jeg er blitt skutt, ropte hun ifølge Angie Johnson.

Den pågrepne er tidligere elev

Lucas Garcia, som er lærer ved skolen, forteller at han underviste engelsk for 20 studenter da han hørte lyden av skuddene.

— Jeg så ut av døren, og en eller annen sa: «Noen har en pistol». Så jeg evakuerte klasserommet, sier Garcia.

Politiet ba folk holde seg borte fra området rundt skolen, men etter at den antatte gjerningspersonen ble pågrepet uttaler de at faren er over.

Gjerningsmannen blir beskrevet som en asiatisk mann i 40-årene.

MASSIV AKSJON: Svært mange deltok i aksjonen mandag kveld norsk tid.
SCANPIX

Pastor Jong Kim grunnla det kristne universitetet for ti år siden. Ifølge ham er gjerningspersonen en tidligere student ved skolen.

Kim selv så ikke skytingen, men forteller at han hørt 30 skudd.

— Jeg ble på kontoret mitt, sier Kim til The Oakland Tribune.