— Når det gjelder hans avgang - å gjøre selve avgangen til en betingelse for å gå inn i en dialog betyr at man aldri vil få i stand denne dialogen. Men ethvert problem kan bli diskutert under forhandlinger. Vi er til og med klare for å diskutere dette temaet, sier visestatsminister Qadri Jamil.

Assad har hittil i konflikten virket urokkelig og ikke vist tegn til å ville trekke seg.

Samtidig forklarte Det syriske nasjonalrådets leder tirsdag kveld at opposisjonsorganet nå studerer om det kan opprettes et overgangsstyre i Syria.

Besøk i Russland

Jamil er på besøk i Russland for møter med blant andre utenriksminister Sergej Lavrov. Men selv blant sine russiske venner fikk Jamil noe motbør.

Under møtet skal Lavrov ha gitt beskjed om at syriske myndigheter ikke gjør nok for å stanse volden i landet.

Både Russland og Kina er imidlertid enige om at det er uakseptabelt å foreta seg noe som er i strid med folkeretten og FN-charteret, ifølge Lavrov.

Uttalelsen anses som en advarsel til vestlige land om ikke å foreta seg noe som er i strid med internasjonale lovverk i forbindelse med konflikten i Syria.

Kjemiske våpen?

Lavrovs uttalelse ble kjent dagen etter at USAs president Barack Obama sa at konsekvensene vil bli enorme hvis Syria begynner å forberede bruk av kjemiske våpen.

— En viktig grense vil være overtrådt hvis vi ser mengder av kjemiske våpen bli flyttet rundt eller brukt. Det vil endre mine vurderinger, sa Obama.

Han la til at USA «så langt» ikke har grepet inn militært i den syriske konflikten. Men amerikanske myndigheter følger nøye med på situasjonen, og det går en avgjørende grense ved Syrias arsenal av kjemiske våpen, ifølge presidenten.

— Dette angår ikke bare Syria, men også våre nære allierte i regionen, deriblant Israel, sier Obama.

— Obamas trussel er kun propaganda knyttet til valget i USA, sa Jamil under besøket i Moskva.

Jamil mener også at en utenlandsk, militær intervensjon er en umulighet.

— En direkte militær intervensjon i Syria er umulig fordi det vil føre til konfrontasjon langt utenfor Syrias grenser, sa han.

Ny uro i Damaskus

Samtidig fortsetter rapporten om uforminsket voldsbruk. Syriske soldater støttet av stridsvogner stormet tirsdag en forstad til Damaskus. Minst 20 unge menn ble drept, og butikker og hus ble stukket i brann, hevder aktivister.

Etter å ha gjennomført offensiven i Mouadamiya trakk soldatene seg tilbake.

Likene av mennene, som ifølge aktivister ble skutt på kloss hold, ble funnet i kjellere i hus og butikker som hadde blitt plyndret av soldater, forteller øyenvitner til Reuters.

Siden mandag skal 50 mennesker ha blitt drept i den sunnimuslimske forstaden.

Opplysningene fra aktivister og innbyggere er ikke blitt verifisert fra uavhengig hold, skriver Reuters.

Opprøret mot Assad startet i mars i fjor, og ifølge eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights er 23.000 mennesker blitt drept i volden i landet.

Røde Kors begynte i midten av juli å omtale konflikten i landet som borgerkrig. FN har forsøkt å få i stand en våpenhvile i landet, men disse forsøkene har ikke lyktes.