61 prosent mener Putin gjør en god jobb, mot 66 prosent i forrige måned. Andelen er den laveste siden august 2000 da ulykken om bord i atomubåten Kursk kostet 118 menn livet.

Oppslutningen om Putins parti synker enda mer, viser en meningsmåling utført av Levada-senteret i Moskva. 51 prosent sier at de ville ha stemt på Forent Russland dersom det var valg nå, mot 60 prosent for bare én uke siden.

President Dmitrij Medvedev sliter også med synkende oppslutning, viser målingen. 57 prosent mener at han gjør en god jobb, mot 62 prosent for én uke siden.

Forent Russland ligger an til å miste sitt to tredels flertall i underhuset i statsdumaen 4. desember, dersom de ikke greier å lokke flere velgere før valget.

Partiet fikk 64 prosent ved forrige valg i 2007, noe som var mer enn nok til å sikre over to tredeler av de 450 plassene.

Utfallet av det planlagte presidentvalget i mars, der Putin akter å stille som kandidat, er det knyttet mindre spenning til. Der kommer Putin til å vinne som han vil. Blir han sittende i to perioder, vil han være president til 2024.