Statsminister Fredrik Reinfeldt sier via sin pressesekretær Edvard Unsgaard at han aksepterer Stegö Chilòs avgang, men vil ikke kommentere saken nærmere.

– Ved ikke å betale TV-lisens og ansette hjelp svart har jeg før jeg ble statsråd begått forseelser som ikke er akseptable, men som jeg på alle måter har forsøkt å rette opp, skriver Stegö Chilò i en uttalelse på hjemmesiden.

Kulturministeren beklager at hun har vært med på å gi den nye regjeringen en dårlig start på arbeidet og uttrykker skuffelse over at hun må forlate departementet før hun fikk vært med på presentasjonen av sitt første statsbudsjett.

– Svensk kultur trenger fornyelse, og svensk borgerlighet trenger et moderne og bevisst kultursyn. Jeg ønsker min etterfølger lykke til i det arbeidet, sier Stegö Chilò.

Kulturministeren er den andre statsråden som må trekke seg etter at den borgerlige alliansen med Fredrik Reinfeldt i spissen tok over regjeringsansvaret.

Handelsminister Maria Borelius rakk å være Sveriges handelsminister i bare åtte dager. Massiv kritikk mot privatøkonomien hennes gjorde at hun trakk seg fra ministerposten lørdag.

I regjeringspartiet Moderaterna var det imidlertid mange som mente at Borelius’ avgang ikke er nok for å redde regjeringens anseelse. De har krevd at også at kulturminister Cecilia Stegö Chilò går av etter avsløringen om at hun ikke har betalt TV-lisens på 16 år.

LEIF R JANSSON / SCANPIX