Anna Lindh ble født i forstaden Enskede utenfor Stockholm i 1957. Den politiske interessen ble tidlig tydelig. Allerede som 12-åring ble hun leder for den lokale avdelingen til det sosialdemokratiske ungdomspartiet SSU. I en alder av 20 år satt hun i kommunestyret.

Jurist

Hun gikk veien fra ung og radikal tenåring og ungdomspolitiker til posisjonen som den mest sannsynlige etterfølger til statsministerposten etter Göran Persson.

Lindh avla universitetseksamen som jurist ved universitetet i Uppsala i 1982. Samme år ble hun valgt inn i den svenske Riksdagen. Hun begynte samtidig å jobbe ved Tingsretten i Stockholm.

Miljøvernminister

I de seks årene fra 1984 til 1990 var Anna Lindh leder for det sosialdemokratiske ungdomsforbundet. Der markerte hun seg med sitt sterke engasjement for miljøet. Blant annet kom det sterkt frem i protestene mot bygging av broen over Öresund. I 1991 giftet hun seg med Bo Holmberg, ledende for sosialdemokratene i Södermanland. Ekteparet og deres to barn slo seg ned i Nyköping.

Utenriksminister

Som 37-åring entret Anna Lindh den svenske regjeringen for første gang, da som miljøvernminister i Ingvar Carlssons regjering. Fire år senere ble hun utenriksminister i Göran Perssons første regjering.

Som Sveriges utenriksminister har Anna Lindh vært uredd, markert og populær. Hun opparbeidet seg raskt anerkjennelse for sitt engasjement og sin store kunnskap.

Tillitvekkende

I meningsmålinger utført av instituttet Sifo, toppet Anna Lindh i fjor listen over politikere som befolkningen hadde mest tillitt til. Hun scoret høyre på disse målingene enn noen annen svensk politiker tidligere.

De siste årene har Anna Lindh hele tiden ligget høyt oppe på listene over Sveriges mest beundrete personer.

Anna Lindh ble 46 år.

RESPEKTERT: Anna Lindh var en av Sveriges mest respekterte og populære politikere.