Christer Pettersson, som ble tiltalt og dømt, men senere frifunnet for drapet, har sagt at det var han som skjøt Palme på Sveavägen midt i Stockholm. Men i påtalemyndigheten og politiet er det få som fester særlig lit til den sterkt nedkjørte Petterssons utsagn.

Blant alminnelige svensker øker derimot kravet om at etterforskningen må gjenopptas for fullt. Ifølge en meningsmåling i Stockholm-avisen Expressen sier 53 prosent at de ønsker en ny rettssak, mens 26 prosent får imot dette og 21 prosent ikke har noen mening.

Mens et knapt flertall altså går inn for ny rettssak, sier nesten like mange — 51 prosent - at de tror drapet aldri vil bli oppklart. Juridiske eksperter tilføyer at det neppe vil bli holdt noen ny rettssak, før drapsvåpenet eventuelt blir funnet.

Ifølge tirsdagens meningsmåling tror 44 prosent av svenskene at Christer Pettersson virkelig er Olof Palmes drapsmann. 23 prosent er overbevist om Petterssons uskyld, mens 34 prosent ikke har gjort seg opp noen mening.

(NTB)

TILSTÅR: Pettersson ble dømt for Palme-drapet i 1989, men ble senere frifunnet av en høyere rett. Saken kan bli gjenåpnet som følge av Pettersons erklæring lørdag. Bildet ble tatt etter rettssaken i 1989.
Arkivfoto