Selskapet Svenska Spel vil begynne med spillet umiddelbart, ifølge administrerende direktør Jesper Kärrbink. Han får imidlertid ikke lov til å begynne med kasinospill og iverksette en spillerbørs på nettet, slik Svenska Spel også har søkt om.

Den svenske regjeringen begrunner avgjørelsen med at nettpoker bør organiseres av et selskap som står under svenske myndigheters kontroll og som ikke drives av private profittinteresser. Men beslutningen møter også stor motstand:

– For jævlig. Spillavhengighet kommer til å øke drastisk. Avgjørelsen var ventet, men man tenker på alle de nye som kommer til å begynne å spille nå, sier Roger Thörn som arbeider på et behandlingshjem for spillavhengige.

Også Ingrid Burman i Vänsterpartiet er opprørt:

– Det er som å slippe ut et nytt rusmiddel på markedet samtidig som man sier at man vil bekjempe stoffmisbruk, heter det i en pressemelding fra Burman.

Hos den britiske spillgiganten Ladbrokes er imidlertid reaksjonene positive.

– Kommersielt er dette en positiv beskjed. Svenska Spel gjør dette til et massemarked. Det kommer til å gi flere spillere, og det tjener også oss, sier Douglas Roos, adm. direktør i Ladbrokes-Norden.