Flere vitner så kong Carl Gustafs fartstest på E18 mellom Karlskoga og Stockholm i går kveld. Kongen kjørte, ifølge vitnene med dronning Silvia i passasjersetet, om kapp med prins Carl Philip.

— Vi så tre BMW-er som kjørte etter kongen og sist i ekvipasjen satt prinsesse Madeleine i passasjersetet på en Saab cabriolet. Det var kongen som lå først, sier øyenvitnene til Aftonbladet.

— De lå i 150-160 og kjørte forbi hele tiden. Det var kongen som dro og de andre bilene hadde vanskeligheter med å henge med, forteller vitnet.

Flere andre vitner så kongen komme kjørende i en vanvittig fart.

— De kjørte utrolig fort og det luktet svidd gummi, forteller et av dem.

— En Porsche blåste forbi i 130-140 kilometer i timen. Etter den kom en mørk bil som lå veldig tett på Porschen, beretter et tredje vitne. To av vitnene noterte seg registreringsnumrene på BMW-ene i følget. De viste seg å tilhøre rikspolitistyrelsen i Sverige, som står som eiere av sikkerhetstjenesten Säpos biler.

Tidligere på dagen hadde hele kongefamilien tilbrakt en hel dag på Gelleråsbanan ved Karlskoga. Kongen pleier å leie racerbanen hvert år, skriver Aftonbladet.

I en pressemelding bekrefter slottet at kongen kjørte litt for fort på offentlig vei, men benekter at det gikk så fort som Aftonbladet hevder, melder NTB.

— Kongen kjørte i 120, men det dreier seg ikke om noen kappkjøring, sier slottets pressesjef Elisabeth Tarras-Wahlberg.