Det dramatiske ranet skjedde ved 12-tiden mandag på en avkjørsel på Europavei 4 mot Södertälje. Tre eller fire maskerte menn med automatvåpen tvang de to Securitas-vaktene ut av bilen og ned på bakken. Deretter sprengte de bilen i stykker, dro med seg verdikasser som ble slengt ut i eksplosjonen, og forsvant i en fluktbil.

Under flukten tente ranerne på minst seks biler, som blokkerte sørgående kjørefelt på E4 i flere timer, skriver Aftonbladet.

Ranerne er også mistenkt for å ha plassert flere sprengladninger rundt i området. Like ved den istykkersprengte verditransporten er det funnet en veske som politiet tror inneholder en sprengladning.

En person ble mandag ettermiddag pågrepet i et skogholt ved et industriområde i Botkyrka. Flere andre er hentet inn til forhør, opplyser Stockholmspolitiet.

Ingen av Securitas-vaktene fikk fysiske skader i ranet, men er sjokkert over det som hendte, opplyser informasjonssjef Åke Andersson til nyhetsbyrået TT.

Det er foreløpig uklart hvor store verdier ranerne fikk med seg.

Dette er det andre store ranet på under én uke i Sverige. Sist torsdag ble en pengesentral i Akalla utenfor Stockholm ranet for nærmere 100 millioner kroner.

Svensk politi vil foreløpig ikke spekulere i om det er de samme gjerningsmennene som sto bak begge ranene.