Brannmannen Skytte Sandgren (59) fra Trelleborg i Sverige var på ferie i Brasil med samboeren. Natt til lørdag ble han skutt og drept i bungalowen i Pipa, skriver Aftonbladet.

Skytte Sandgren våknet i halvfemtiden av at samboeren skrek. Han reiste seg fra sofaen inne i bungalowen. Da smalt det, han ble skutt i brystet gjennom myggnettet som dekket vinduet og døde like etter i armene til samboeren, skriver svenske aviser i dag.

Skulle vært i Thailand

Egentlig skulle ikke Sandgren vært i Brasil i det hele tatt — i åtte år på rad har han og samboeren dratt til Thailand på vinterferie. Dette året valgte de imidlertid Brasil og ferieparadiset Praia do Pipa, skriver Kvällsposten.

Mindre enn ett døgn etter drapet på Sandgren, slo en raner til mot et hotell i nærheten. Dette er et av politiets beste spor, skriver Aftonbladet i dag.

Stedet blir regnet som et charterparadis og nordiske selskaper flyr en rekke bade- og solhungrende nordboere til dette bestemmelsesstedet.

Turistmagnet

Politiet mistenker portieren på hotellet å ha blitt bestukket av raneren som hadde kommet seg inn på området uten at det var slått noen alarm.

Natal er hovedstaden i Rio Grande do Norte, den nordøstlige regionen i Brasil. Selve byen, som ligger ved utløpet av elven Potengi, har 800.000 innbyggere, men med forsteder er det 1,2 millioner mennesker som bor i området.

Den velkjente stranden Ponta Negra ligger like ved Natal og er et trekkplaster for turister fra Europa.

AP/SCANPIX