Mannen var tiltalt for elleve voldtekter og en rekke tilfeller av grovt seksuelt misbruk av mindreårige. Totalt var mannen tiltalt for overgrep mot hele 58 jenter, skriver nyhetsbyrået TT.

Mannen ble dømt for åtte voldtekter og frikjent for tre. Han må betale over 2 millioner kroner til ofrene. Forsvaret bestemte seg umiddelbart for å anke dommen.

Statsadvokat Ulrika Rogland har beskrevet den dømte mannen som «et mareritt for foreldre» og som en uhyre manipulativ person med psykopatiske trekk.

31-åringen fikk kontakt med jentene på internett, hvor han kalte seg Alexandra og lot som han var en dame i 30-årsalderen. På den måten ble han venn med de unge jentene.

Mannen selv har påstått att Alexandra er en virkelig person som formidlet seksuelle tjenester. Statsadvokaten mener imidlertid at bevisene slår fast at mannen og Alexandra er en og samme person.

Mesteparten av bevisene som felte mannen ble funnet i hans egen bærbare datamaskin. Der fant politiet både spor etter kontakten han hadde hatt med ofrene på internett, og fotografier og filmer med seksuelt innhold av unge jenter.

Til sammen må 31-åringen betale 2.386.250 kroner i erstatning til kvinnene. Hver enkelt får beløp på mellom 5.000 og 155.000 kroner.