De mente at saken der folk i fotballklubben Enskede IK i Stockholm-regionen fikk penger under bordet, må få politiske følger. Men den tidligere finansministeren får foreløpig full støtte fra sin sosialdemokratiske partifelle og sjef, statsminister Göran Persson.

– Jeg forutsetter at myndighetene følger opp og gransker hva som er skjedd. Inntil da har jeg ingen som helst grunn til å gjøre noe annet enn stole på min egen visestatsminister, sa Persson til nyhetsbyrået TT torsdag.

Ifølge svensk radio skal en trener ha fått tilbud om en lønn på 50.000 kroner i Enskede IK, hvorav bare 18.000 skulle oppgis til beskatning. Bosse Ringholm var både finansminister i Perssons regjering og leder for Enskede-klubben da dette tilbudet angivelig ble gitt.

Ringholm sier han ikke kjente til den ulovlige treneravtalen med treneren, men dette er uinteressant, mener kristendemokratenes leder Göran Hägglund. Det liberale Folkpartiets partisekretær Johan Jakobsson sier Ringholm bør trekke seg inntil saken er avklart..