Kvinnen og hennes mann var på ferie i et villmarksområde ved Mount Kenya midt i det afrikanske landet. Mandag morgen la paret ut på en vandretur sammen men en annen turist og en lokal guide.

Slengt i lufta

Etter en stund traff den lille gruppen på en hannelefant. Elefanten angrep kvinnen med støttennene og slang henne opp i lufta. Da kvinnen falt ned på jorden igjen, trampet elefanten henne i hjel. Resten av gruppen klarte så vidt å komme seg unna, men kunne ikke gjøre noe for å redde kvinnen.

— Dette er en forferdelig tragedie. Paret var godt kjent i både Kenya og Tanzania, sier Svein Wilhelmsen, som er administrerende direktør i selskapet Basecamp i Norge. Selskapets svenske datterselskap solgte flybilletter til paret, som reiste fra Nairobi til villmarksområdet på egen hånd.

Ingen kan klandres

ýIngen kan klandres for ulykken. Vanligvis skyldes slike ulykker menneskers dumhet, men disse to var veldig erfarne, sier Wilhelmsen til det svenske nyhetsbyrået TT.

Det er uvanlig med dødsulykker under safarireiser i Kenya. Ifølge kenyanske myndigheter besøker mellom 700.000 og 1 million turister landet hvert år. Av disse er det bare en til tre som omkommer under safarien.

(NTB)