Fem til seks væpnede menn slo til ved 20-tiden torsdag, like etter at en verditransportbil hadde kjørt inn i Securitas-lokalene og begge vekterne var ute av bilen. Etter å ha kjørt inn i dørene med en gaffeltruck, stormet de depotet og truet personalet med automatvåpen og pistoler.

Ifølge svensk politi fikk gjerningsmennene med seg et større pengebeløp, mest sannsynlig fra bilen som akkurat hadde ankommet. Ranerne slo til på et gunstig tidspunkt, like før flere bankautomater i byen skulle fylles med penger.

— Vi kan bekrefte at ranerne fikk med seg en større sum penger. Mer enn det kan vi ikke si om dette, sa Charlie Nilsson i politiet i Skåne til Aftonbladet.

Avisen Expressen skriver fredag morgen at det er snakk om flere millioner kroner.

Fluktbiler Ranerne forsvant i to biler som sto parkert i nærheten. Den ene bilen ble senere funnet igjen brennende like ved åstedet. Bilen var stjålet, og politiet forsøker å finne den andre fluktbilen. De har imidlertid foreløpig få spor.

— De kjørte på sykkelstier og gangveier for å komme seg unna, sa Nilsson og la til at ranerne hev ut jernkramper i veibanen for å hindre politiet.

Ranerne kan på kort tid ha kommet seg over til Danmark med ferje eller kjørt over Øresundsbrua.

— Det er vanskelig å kontrollere disse utfartsårene, sa Nilsson.

Ingen personer kom fysisk til skade under det brutale ranet. Politiet snakket natt til fredag med de ansatte ved Securitas-depotet og sikret åstedet for eventuelle tekniske spor.

Likhet med annet ran Politiet mistenker at ranerne egentlig skulle ha slått til mot pengedepotet for to uker siden. Da så Securitas-vekterne fire maskerte menn i en bil, som de tok opp jakten på. Mennene kom seg imidlertid unna.

Ranet torsdag har visse likeheter med et ran mot et annet Securitas-depot i Akalla i Stockholm 25. august. Også da brukte ranere et kjøretøy - en hjullaster - for å tvinge seg inn dørene.

Ranerne fikk med seg mellom 60 og 70 millioner kroner i dette ranet. Polititalsmann Charlie Nilsson uttalte torsdag kveld at det er for tidlig å si noe om det er en forbindelse mellom de to ranene.