Å bruke svart arbeidskraft er ulovlig og må etterforskes av politi og påtalemyndighet, sa forbundsleder Per Winberg søndag.

Dermed er skandaleuken for den svenske kulturministeren ennå ikke over. Stegö Chilò har innrømmet å ha betalt sin dagmamma svart da barna hennes var små. Hun har heller ikke betalt TV-lisens på 16 år.

Stegö Chilò nektet søndag å kommentere den siste utviklingen i saken, trass i skarp kritikk fra andre ledende moderater. Hun holder for tiden på med statsbudsjettet, som skal legges fram mandag.

Da nyhetsbyrået TT søndag spurte 15 av 25 distriktsledere fra Moderaterna om Stegö Chilò bør fortsette, var det bare én som svarte ja.

Statsminister Fredrik Reinfeldt, som søndag var i Helsingfors på sitt første utenlandsbesøk, vil ikke kommentere om Stegö Chilò blir sittende. Men han sier han fortsatt har tillit til henne.

– Jeg har tillit til alle mine ministere, sier Reinfeldt.

– Jeg lytter naturligvis alltid til partiet. Men jeg vil ikke her i Finland diskutere hvilke diskusjoner jeg har med og om mine ministere, sier han.

Lørdag gikk handelsminister Maria Borelius av etter bare åtte dager i ministerstolen etter massiv kritikk mot hennes privatøkonomi. Også hun hadde brukt svart arbeidskraft på 90-tallet, og i tillegg brutt finansmyndighetenes regler i forbindelse med et aksjekjøp og gjemt et verdifullt sommerhus unna skattemyndighetens blikk.