Lagerlöf, som er en av Sveriges mest kjente filmregissører, forsvant under en tur til Bohuslän på den svenske vestkysten torsdag.

Lørdag ble det søkt etter den 42 år gamle filmregissøren med militærbåt, redningsfartøyer, hundepatruljer og helikopter. Men letingen var uten resultater og ble derfor avbrutt.

— Vi tror ikke at vi finner noe, sier politiets innsatssjef Thomas Dellenhed til Aftonbladet.

Ifølge avisa mistenker politiet at Lagerlöf er dratt til havs av bølgene.

Ny film

Lagerlöf dro torsdag til naturreservatet Tjurpannan utenfor Tanumshede i Bohuslän sammen med to kolleger for å forberede innspillingen av en ny Camilla Läckberg-film.

De tre kollegene gikk til hver sin kant. Men da de skulle samles ved bilen, dukket Lagerlöf aldri opp. Vennene lette i halvannen time etter ham før de slo alarm.

— Vennene kunne ikke si så mye da, de var i sjokk, sier Anders Johansson, som bor i området og deltok i letingen etter filmregissøren.

Området der Lagerlöf forsvant, beskrives som svært bratt og ulendt. Farlige og forræderiske brottsjøer kan komme plutselig, ifølge Johansson.

Kamp mot klokka

For redningsmannskapene ble letingen en kamp mot klokka. Også svært dårlig vær gjorde letingen vanskelig. Søket ble avsluttet ved 17-tiden lørdag.

— Vi har søkt gjennom hele området. Om han hadde vært der, hadde vi funnet ham, sier politiets presseansvarlig Björ Blixter.

Sjokk

Det var Lagerlöfs produksjonsselskap Tre Vänner som søndag bekreftet regissørens forsvinning.Familien reagerer med sjokk og bestyrtelse, men har ikke gitt opp håpet, opplyser presseansvarlig Gilda Romero.

— Så lenge ingen er funnet død, har vi håp, sier hun. Lagerlöf, som egentlig heter Daniel Magnus Gösta Lind, har blant annet regissert TV-suksesser som seriene Skjærgårdsdoktoren, Beck og Wallander.

BORTE: Den kjente svenske filmregissøren Daniel Lind Lagerlöf har siden torsdag vært sporløst forsvunnet.
SCANPIX