Også for to måneder siden klarte Eddie Jönsson å rømme fra ungdomsinstitusjonen Sundbo der han soner straffen sin, melder Aftonbladet.

Forlatt for å dø

18-åringen og en kamerat ble i fjor dømt for drapet på to 18 år gamle jenter. Jönsson og kameraten mishandlet de to, stjal bilen deres og forlot jentene for å dø i en skråning i Hallandsåsen.

På grunn av sin lave alder slapp Jönsson fengsel, og den siste tiden har han bodd på ungdomshjemmet Sundbo utenfor Fagersta. Også to andre ungdommer rømte fra institusjonen sammen med 18-åringen.

— De tre mennene truet en vakt med kniv ved 17.30-tiden, og stjal så en gråblå Skoda Oktavia, sier vakthavnede lensmann i Västmanland, Thomas Hedmark, til Aftonbladet.

Fant stjålet bil

Den stjålne bilen ble funnet sent søndag kveld mellom Fagersta og Virsbo. Det ble da søkt etter rømlingene med blant annet helikopter og flere politihunder. Flere steder i Sverige er veisperringer satt opp.

— Vi har stor tro på at vi vil få fatt i de tre i kveld, sier Hedmark.

Også 10. juni rømte Jönsson fra Sundbo. Også den gang truet han og to kamerater til seg en bil. Da personalet fulgte etter dem ble de beskutt,

— Vi har ikke fått melding om at rømlingene denne gangen er i besittelse av håndvåpen, sier Hedmark.