I en kommentarartikkel 17. mai skriver journalisten Ingvar Hedlund om hvor mange nordmenn som feirer nasjonaldagen i Sverige. Han mener det er pinlig for Norge at flere tusen nordmenn velger å legge feiringen til Stockholm, men ikke overraskende siden det er så mye bedre å bo i Sverige enn i Norge.

«Kära Kung Olav og kronprinsessan Mette-Marit», skriver journalisten, som neppe kan ha fulgt veldig nøye med på det norske kongehuset etter at kong Olav døde for 16 år siden. Hvis han da ikke har lagt inn feil kongenavn for å tirre eventuelle norske lesere?

Avisa kan som en bonus tilby et hurtigkurs i norsk, men heller ikke her er det fritt for feil. «Svenskare er kloke og pene» er en av frasene som hevdes å være norsk. «Sverige og Norge skal in i union igen med Victoria som drogning» var tydeligvis heller ikke lett å få riktig.

Expressens nettutgave er for øvrig ikke den eneste publikasjonen som snubler i omtalen av det norske kongehuset 17. mai.

Nettavisen BruneiDirect. Com skriver utførlig om sultan Hassanal Bolkiahs gratulasjoner til Norge i anledning nasjonaldagen. Norges konge omtales konsekvent som «King Herald V» i artikkelen.