Da Aftonbladet avslørte at Maria Curman eide aksjer i MTG, som blant annet driver TV-kanalene TV3 og TV8, forsøkte hun å gi inntrykk av at hun selv ikke hadde detaljkunnskap om egen aksjesituasjon. Sannheten var imidlertid at hun samme dag hadde tatt initiativ til å selge MTG-aksjene.

— Jeg vil ikke diskutere dette spørsmålet utover å konstatere at jeg ikke eier aksjer i MTG, sa TV-sjefen til Aftonbladet, og la til at hun kunne ikke svare på når aksjene var solgt, fordi hun ikke håndterer slike salg selv.

På en pressekonferanse som styreformannen i Sveriges Television, Allan Larsson, holdt om saken fredag kveld, kom det imidlertid fram at Curman kjøpte aksjene så sent som i fjor sommer, altså etter at hun hadde tiltrådt som toppsjef i TV-selskapet. Dette bidro ikke til å gjøre inntrykket av aksjesaken noe bedre, ifølge svenske kommentatorer.

Sent fredag ble det spekulert i hvem det er som vil etterfølge Curman, og blant navnene som ble nevnt i svenske nettaviser, var Jan Scherman som nå er programsjef i TV4.

På eget initiativ Mens Curman torsdag overhodet ikke ville snakke om aksjesaken, innrømmet hun fredag morgen overfor SVT at det var hun selv som torsdag hadde tatt initiativet til at MTG-aksjene skulle selges.

Dette hadde hun gjort etter at det torsdag ble avslørt at programdirektøren i SVT, Thomas Nilsson, eide 14.000 opsjoner i svensk TV4, forklarte hun.

Nilsson hadde kjøpt opsjonene da han arbeidet i TV4, men da opsjonssaken ble kjent, solgte han dem umiddelbart.

På bakgrunn av denne saken tok Curman torsdag kontakt med sin aksjeforvalter, og ba ham selge alle aksjer i konkurrerende virksomheter, forklarte hun overfor SVT.

I bakhodet — Jeg visste vel at jeg eide aksjene, men dette satt langt bak i bakhodet, og jeg husket ikke på det før saken med Thomas Nilsson dukket opp, sa Curman til frokost-TV.

— Det er klart upassende å skaffe seg aksjer i et konkurrerende selskap, sa styreformannen i SVT, Allan Larsson, på pressekonferansen fredag.

Larsson vil mandag innkalle til et ekstraordinært styremøte, hvor Curmans videre skjebne skal avgjøres. Hvis hun blir tvunget til å forlate sjefsjobben, vil Curman få med seg en fallskjerm på to årslønner, det vil si 3,3 millioner før skatt, skriver Expressen.

Til avisen Aftonbladet sa Larsson fredag at han finner det «klanderverdig ikke å informere styrets leder om et slikt aksjeinnehav».

Da Curman møtte som frokostgjest på SVT fredag, sa hun at det var hun selv som hadde kommet fram til at hun måtte gå fra sjefsstolen.

— Jeg har snakket med Allan Larsson, og ut fra de kommentarer han har gitt, må både styret og jeg ta konsekvensene av dette. Senest mandag går jeg av fra stillingen, sa Maria Curman.