Både E6 ved Småröd og en jernbanelinje i det samme området fikk store skader i et jordras i desember i fjor. Mens byggingen av ny, provisorisk trasé pågikk, har personbiler, busser og trailere måttet bruke småveiene i Dalsland og Bohuslän i Sørvest-Sverige.

Veikroen Simons ved E6 i Högstorp sendte permitteringsvarsel til åtte av sine ansatte. – Men disse varslene er kalt tilbake, nå ser vi lyst på fremtiden og kan satse videre, sa kroens sjef Peter Simonsson til avisen Göteborgs-Posten torsdag.

Politiet og det svenske Vägverket mener den provisoriske forbindelsen har fungert bedre enn ventet. Trafikantene har tilpasset kjøremønsteret til forholdene, og satt ned farten på de mindre veiene, sier politiets talsmann Nils-Åke Bergström til Göteborgs-Posten.

Per Ahlgren ved Vägverket i Göteborg er på sin side overrasket over at veimyndigheten ikke har fått inn flere erstatningskrav fra bileierne som kjørte ned i krateret på rasstedet om kvelden 20. desember. Til sammen kom 26 mennesker lettere til skade i raset.

Adam Ihse / EXPONERA