Fortsatt er det uklart hva som forårsaket flystyrten, som krevde 168 menneskeliv onsdag, men funnet av boksene torsdag gir etterforskerne håp.

**Les også:

Ingen overlevde flystyrt**

– Takket være Gud har vi funnet to av de tre svarte boksene. Selv om de er skadet, håper vi å kunne hente ut informasjon fra dem, sier lederen for etterforskningen, Farsi Majidi, til AP.

Det russiskproduserte passasjerflyet av typen Tupolev var på vei til Armenias hovedstad Jerevan da det fikk problemer. 16 minutter etter avgang fra Teheran styrtet det på et jorde nær byen Qazvin med 153 passasjerer og en besetning på 15 om bord.

Australiere om bord

Øyenvitner sier at flyets haleparti begynte å brenne mens det ennå var i luften. Etter å ha sirklet rundt, trolig i et forsøk på å lande, styrtet det i bakken med nesen først.

De fleste av passasjerene skal ha vært iranske armenere og georgiere, men torsdag rapporterte australske myndigheter at også to australske statsborgere, en bor og en søster i 20-årene, er blant de omkomne.

– Lokale myndigheter har bekreftet at to australiere var på flyet. Foreløpig er ikke levningene etter de to funnet, sier en talskvinne for det australske utenriksdepartementet.

Ifølge redningsmannskapene vil identifiseringen av de omkomne bli svært vanskelig, og DNA-tester vil være helt avgjørende.

De omkomne som er funnet, vil bli fraktet fra Qazvin til Teheran for analyser torsdag.

USA kondolerer

Iranske styresmakter har mottatt kondolanser fra land over hele verden etter flystyrten, også fra stater som har et anstrengt forhold til landet.

USA, som fortsatt ikke har diplomatiske forbindelser til Iran, men har forsøkt å invitere regimet til dialog, er blant dem.

– USA uttrykker sine kondolanser til familiene til dem som har mistet livet i styrten til flyet fra Caspian Airlines med passasjerer på vei til Jerevan i Armenia om bord, heter det i en uttalelse fra det amerikanske utenriksdepartementet.