Før daggry torsdag og fredag vil lyskasterne som ellers lyser opp murene rundt Jerusalems gamleby året rundt, bli skrudd av, bekrefter myndighetene i byen.

Dette blir gjort for at den amerikanske presidenten skal få et mer dramatisk inntrykk av soloppgangen fra sin eksklusive suite på King David-hotellet, sier en talsmann.

George W. Bush, som innleder sitt besøk i Midtøsten onsdag, har selv ytret ønske om å få nyte soloppgangen over gamlebyen fra sin hotellsuite, men om forespørselen også inkluderte mørklegging er uklart.

Om han vil se på soloppgangen iført den spesialsydde badekåpen hotellet tilbyr, der navnet hans er brodert i gullskrift, vites heller ikke.

Sikkert er det derimot at den amerikanske presidentens israelske vertskap virkelig har lagt seg i selen foran besøket, og at Jerusalems innbyggere smertelig vil få erfare at det er en celeber gjest på besøk.

Hovedveien til Jerusalem fra vest, som er beryktet for sine evige køer og trafikkorker, blir stengt og tømt for biler når den amerikanske presidentens kortesje ruller inn onsdag.

Det ellers så travle området rundt King David-hotellet vil bli avsperret under hele besøket, og det samme blir sentrumsgatene når Bush forlater hotellet.

I MIDTØSTEN: Bush er i for tiden på rundreise i Midtøsten.
LARRY DOWNING