Kommunikasjonssjef Trude Måseide ved Statsministerens kontor (SMK) sier til NTB at Obama og Stoltenberg vil avgi hver sin uttalelse etter møtet, såkalte «press statements», og at dette vil finne sted litt etter klokken ti torsdag.

Representanter for pressen vil få være til stede under uttalelsene, som vil bli holdt i foajeen til høyblokken i Regjeringskvartalet, der SMK har de tre øverste etasjene. Men det blir sannsynligvis ikke anledning til å stille spørsmål.

Det er ikke planlagt noe annet møte mellom president Obama og pressen under det korte besøket til presidenten og hans følge.

35 minutters møte

Obamas program for norgesbesøket endres til stadighet, men det skal være rimelig klart nå at Obama kommer til Norge torsdag morgen. Han dropper dermed København-planene 9. desember, og reiser direkte til Oslo.

Presidenten vil isteden delta mot slutten av klimatoppmøtet, slik flere andre toppledere også har valgt.

Ifølge en pressemelding fra Statsministerens kontor vil Stoltenberg ta i mot Obama i sitt kontor klokken 10.05 torsdag formiddag. Et lite utvalg pressefotografer vil få anledning til å dokumentere møtet.

Klokken 10.45 — etter kun 35 minutters samtale, vil de to statslederne holde hver sin korte «press statement» - som Obamas stab kaller det.

Også her vil et utvalg pressefolk få være til stede - men det blir ikke mulighet til å stille spørsmål.

Artikkelen fortsetter under bildet

PRESIDENTENS HELIKOPTER blir med til Oslo, men det er uklart om det skal frakte Obama-paret fra Gardermoen eller ikke.

Audiens på Slottet

Etter møtet med Stoltenberg, skal Obama besøke Nobelinstituttet og kvittere for fredsprisen.

Klokken 12 blir det audiens hos kong Harald og dronning Sonja på Slottet.

Selve fredsprisseremonien starter klokken 13 i Oslo Rådhus. Utdelingen varer i rundt halvannen time, og det er invitert rundt 950 gjester.

De fleste punktene på det tradisjonelle programmet etter utdelingen er imidlertid strøket.

Lunsjen på Slottet og besøket på Nobels fredssenter er avlyst, det samme gjelder CNN-intervjuet med fredsprisvinneren, som kanselleres for første gang siden 1995.

To fakkeltog

Det tradisjonsrike fakkeltoget er i år delt i to. Nei til Atomvåpen og LO står bak den offisielle demonstrasjonen, som går fra Youngstorget klokken 17.30. Klokken 18.55 vil Obama hilse fakkeltoget fra balkongen på Grand Hotel.

Klokken 19.30 er det bankett i Speilsalen for 250 prominente gjester. I tillegg til Barack og Michelle Obama vil kongeparet, statsminister Jens Stoltenberg, stortingspresident Dag Terje Andersen og en rekke stortingsrepresentanter delta.

Hjem fredag

Etter planen skal Obama tilbringe natten i Oslo. Fredag formiddag bærer det tilbake til Gardermoen og Air Force One, før Barack Obama setter kurs for USA.

Den stjernespekkede Nobelkonserten fredag kveld foregår dermed uten at Obama er til stede. Arrangøren vil forsøke å lage et innslag med presidenten på storskjerm — antagelig i opptak. Blant de største navnene på scenen denne kvelden finner vi det irske boybandet Westlife, jazz-sangerinnen Donna Summer, Wyclef Jean, Toby Keith og Alexander Rybak.

Den amerikanske skuespilleren og hip hop-artisten Will Smith og skuespillerkona Jada Pinkett Smith skal lede konserten