Litt før kl. 23 i går kveldlandet hun i Geneve, hennes første stopp på en historisk Europa-rundtur somsøndag også skal ta henne til Bergen.

Bergens Tidende fikk et glimtat den burmesiske opposisjonslederen da hun ble tatt imot på HotelIntercontinental i Geneve rett før midnatt. Med hvite blomster i håret ble66-åringen hilst med applaus i resepsjonen.

Skal tale i dag

Suu Kyi skal i dag tale på enkonferanse i Den internasjonale arbeidsorganisasjonen (ILO). I går opphevet ILOutestengingen av Myanmar fra organisasjonens arbeid.— Jeg synes det er en sværtgod ide. Det internasjonale samfunnet gjør mye for å få med seg landetmitt i arbeidet sitt. Og det er også opp til vårt eget land å svare på sammemåte, sa Suu Kyi til journalister på hotellet i går kveld. Tvangsarbeid ogmangel på organisasjonfrihet har gjort at Myanmar har vært frosset ute fra ILOi mange år.

Oppmykingen er enanerkjennelse av reformprosessene som er påbegynt, blant annet med en ny lovsom åpner for fagforeninger.

Eksil-burmesere møtt frem

91 år gamle Daw Kyi Kyi varen av mange eksil-burmesere som var møtt frem på flyplassen for å hylle sinheltinne. Men Suu Kyi brukte VIP-utgangen, og 91-åringen rakk ikke frem tilluksushotellet før Suu Kyi hadde gått på rommet for å sove ut etter reisen.

— Hun er alt for oss. Denviktigste vi har. Jeg har fulgt henne siden hun var bare liten. Vi elskerhenne, sa Kyi Kyi fra rullestolen.

Det er 24 år siden sist AungSan Suu Kyi var i Europa. Fredag går turen til Oslo, der hun lørdag skal ta imotNobels fredspris som hun fikk i 1991, mens hun satt i husarrest i hjemlandet.Søndag kommer Suu Kyi til Bergen, der hun blant annet skal besøke Raftohuset.Raftoprisen i 1990 var den første internasjonale prisen Suu Kyi fikk, og hunlovet den gang å komme til Bergen for å takke så snart hun fikk sjansen til åreise fritt.