Hvis en uke er lang tid i politikk, er det enda lenger i showbiz.

Siden Susan Boyle forrige helg entret scenen i det populære britiske TV-programmet «Britains Got Talent», har den 48-årige skotske jomfruen erobret hjerter verden rundt med sin stemme.

Hos Oprah, Larry King og ...

På direkten bergtok hun britiske TV-seere, nå er hun i ferd med også å legge USA for sine føtter.

Oprah Winfrey, hvis støtte aldri er dårlig for salgstall, har invitert Susan Boyle til sitt talkshow. Det samme har Larry King Live på CNN, NBCs Entertainment Tonight – og torsdag sang hun en kortversjon av sin vinnersang på CBSs Early Show.

Dessuten har Broadwaydivaen Patti LuPone, som synger «I Dreamed A Dream» i originalversjonen av Les Miserables, ringt og lovprist hennes tekniske repertoar.

Hollywood-stjernen Ashton Kutcher, gift med Demi Moore, har linket YouTube-klippet til hjemmesiden sin med kommentaren: «Kveldens høydepunkt».

Se og hør Susan Boyle fra «Britains Got Talent».

Hun har skapt overskrifter i aviser kloden rundt.

En professor ved Washington University i Missouri har forfattet et essay om Boyle-fenomet, men kanskje mest rørende for Susan Boyle var det da hun 1. påskedag kom inn i sin lokale katolske kirke og alle reiste seg og klappet.

– Det har vært en helt ubegripelig uke for meg, men jeg tar det med ro og ser hvor det bærer hen, var Boyles egen kommentar til den fantastiske historien, som har gjort henne til favoritt til å vinne talentkonkurransen og de 900.000 kronene som følger med førsteplassen.

Jyllands-Posten/Bergens Tidende

VERDENSSTJERNE: Susan Boyle er i ferd med å bli en verdensstjerne.