Den mulige positive helseeffekten av små mengder rødvin er knyttet til antioksidanter fra drueskallene. Kun rødvin lages med skall i prosessen. I hvitvinstilvirkning fjernes de slik at væsken ikke tar farge. Det er imidlertid mulig å lage hvitvin hvor skallene inngår i prosessen, mener biokjemiker ved Rambam Medical Centre i Haifa, Michael Aviram.

Drueskallene inneholder polyfenoler som er potente antioksidanter. Disse stoffene hindrer oksidering av kolesterol i blodet, og motvirker dermed blokkeringer i arteriene og hjerteinfarkt.

— Naturlige antioksidanter fra frukt og grønnsaker er sunnest, sier Aviram ifølge The New Zealand Herald.

Selv om folk i Sør-Frankrike spiser fet mat får de bare en femtedel så mange hjerteinfarkt som for eksempel finner. Studier viser at dette har med rødvinskonsumet å gjøre, fortsetter han.

Aviram mente det ville være mulig å øke innholdet av antioksidanter også i hvitvin. Forskningsteamet brukte derfor hele pressede druer. Skallene var i kontakt med en alkoholholdig most i 18 timer før de ble fjernet. Dette førte til et innhold av polyfenoler som er seks ganger høyere enn for vanlig hvit vin.

Forskningen er publisert i Journal of Agricultural and Food Chemistry.(Origo)