— Det ser ikke ut som vi har mye tid igjen, uttaler Schiavos søster, Suzanne Vitadamo, til nyhetsbyrået AP.

Det er nå åtte dager siden næringssonden som holder Schiavo i live ble frakoblet, og den 41 år gamle kvinnen viser klare tegn til dehydrering - innsunkne øyne, tørr hud og opphovnet tunge.

Da sonden ble koblet fra, mente legene Schiavo ville dø i løpet av én til to uker.

- Konsentrasjonsleir

Terri Schiavo ble for 15 år siden rammet av hjerteinfarkt som følge av en spiseforstyrrelse. Hun ligger i koma, uten mulighet til å kommunisere med omverden. Legene mener hun ikke lenger har målbar hjerneaktivitet.

Ektemannen Michael Schiavo hevder Terri ønsker å dø. En dommer i Florida ga ham tillatelse til å fjerne slangen som tilfører konen mat og væske. Det skjedde fredag i forrige uke.

I hele påsken har Terris foreldre, Mary og Bob Schindler, kjempet for å redde datterens liv. Saken ble anket helt til topps i det amerikanske rettssystemet. Skjærtorsdag var det stopp. Da avviste høyesterett kravet om å sette inn igjen sonden mens en føderal domstol vurderte om kvinnens borgerrettigheter var brutt.

Dermed er alle ankemuligheter ute for Terris foreldre. De kan ikke gjøre annet enn å vente på at datteren skal dø.

— Det er forferdelig frustrerende. For hvert minutt som går blir Terri sultet og dehydrert til døde, uttalte broren Bobby Schindler i går.

Han mente søsteren så ut som en fange i en konsentrasjonsleir.

Bush avbrøt påskeferien

Striden rundt den hjerneskadde kvinnen har skap voldsom debatt i USA. Både konservative kristne og den mektige antiabortbevegelsen har stilt seg bak foreldrenes krav.

Konflikten nådde et dramatisk klimaks i forrige helg. Da avbrøt både Kongressen og president George W. Bush påskeferien for å vedta en hastelov som skulle sikre Schiavo videre behandling.

— Når man har en kompleks sak som dette, der det er alvorlige spørsmål og mye tvil, mener presidenten at tvilen må komme livet til gode, uttalte Dana Perino, talskvinne for Det hvite hus, ifølge NTB.

Men politikernes hurtigvedtak var ikke nok til å redde Schiavo. Domstolene nektet å føye seg etter kriseloven.

Heller ikke presidentens bror, guvernør Jeb Bush, sitt krav om at myndighetene skulle overta formynderansvaret for kvinnen, førte frem.

Michael Schiavos advokat sa i går at han håpet både foreldrene og guvernør Bush nå ville besinne seg.

— Vi mener det er på tide å gi seg når vi nå går inn i påskehelgen. Fru Schiavo bør nå få dø i fred.