Lubna Hussein ble arrestert da hun gikk på restaurant iført bukser i juli. Hun risikerte å bli straffet med 40 piskeslag, ettersom sudanske myndigheter mener bukser er et uanstendig plagg for kvinner.

Nekter å betale

Mandag falt dommen i saken, og det ble klart at Hussein slipper å bli pisket. Ifølge vitner som var til stede, må hun i stedet ut med en bot på 500 sudanske pund, eller rundt 1300 norske kroner.

– Jeg kommer ikke til å betale. Jeg går heller i fengsel, sier Hussein til AFP.

Forsvarerne hennes vil likevel forsøke å overtale henne til å betale.

Demonstrasjon

Tidligere mandag ble kvinner som demonstrerte til støtte for Lubna Hussein, møtt med batonger utenfor rettssalen i den sudanske hovedstaden Khartoum.

Noen av de 150 aktivistene stilte i bukser under demonstrasjonen, og rundt 40 ble pågrepet av politiet. Menn iført tradisjonell islamsk klesdrakt ropte religiøse slagord mot kvinneaktivistene og kalte dem prostituerte. Islamistene tok til orde for at Hussein skulle straffes hardt.

Hussein jobbet som presseoffiser i FN da hun ble pågrepet. Ti andre kvinner som ble pågrepet samtidig som Hussein, har innrømmet straffskyld. De har allerede blitt pisket som straff. Flere av kvinnene er kristne.

IKKE STRAFF: Lubna Hussein.