– Vi har handlet og vi vil fortsette å handle på ansvarlig vis for å etterleve resolusjon 1769, sier utenriksråd Sammani Wassila og viser til vedtaket fra FNs sikkerhetsråd om å utplassere den nye styrken i samarbeid med Den afrikanske union (AU).

Han sier at problemene i forbindelse med styrken skyldes manglende fokus på finansiering av oppdraget og FNs problemer med å finne noen som kan bidra med 24 helikoptre til styrken.

FNs generalsekretær Ban Ki-moon advarte tidligere i uken om at hele oppdraget til den nye styrken står i fare på grunn av mangel på utstyr, deriblant helikoptre.

Regjeringen i Khartoum har i prinsippet gått med på utplasseringen av en ny styrke, men krangler om detaljene rundt styrkens sammensetning og logistikk, noe Sudans president Omar al-Bashir fikk kritikk for under toppmøtet for EU og Afrika i Lisboa lørdag.

Wassila anklager på sin side FN for å ha forårsaket forsinkelser ved å sende utstyr til feil sted med feilaktige papirer. Han sier også at Khartoum er imot personell fra skandinaviske land, Thailand og Nepal fordi noen ønsker å påtvinge dem disse bidragene.

Sudans president har tidligere gjort det klart at han kun vil godta afrikanske soldater i styrken. Norge har sammen med Sverige tilbudt å bidra med til sammen rundt 400 soldater i en ingeniørbataljon.