Torsdag ble kjøkkenseksjonen plukket opp fra havet.

Etterforskerne har obdusert rundt 50 omkomne etter Air France-ulykken utenfor kysten av Brasil, og flere av disse har bruddskader.

— God indikator - Hvis man ser intakte kropper, og mange brudd i armer, hofter og bein, er det en god indikator på at flyet løste seg opp i luften, sier tidligere kriminaltekniker ved National Transport Safety Board, Frank Ciacco til nyhetsbyrået AP.

— Særlig hvis man i tillegg ser store vrakrester av flyet, legger Ciacco til.

Hvis flyet hadde truffet havoverflaten uten å ha blitt oppløst i luften, ville skadene på både de omkomne og flyet ifølge flyeksperter vært mye mer omfattende.

_Les også:

Datteren overtar etter Karsten Moholt

Skulle vært siste jobbreisen_

Overraskende funn Torsdag ble store deler av flykjøkkenet funnet intakt.

Det skjedde dagen etter at lederen for den franske etterforskningsgruppen, Paul-Louis Arslanian, annonserte at undersøkelsene nærmet seg slutten og man hadde liten tro på å finne mange flere vrakrester.

Mange av de omkomne ble funnet uten klær, og sammen med bruddskadene styrker dette mistanken om at flyet brakk i luften.

— Når flyet løser seg opp i luften, slik vi antar skjedde her, blir klærne revet bort, sier Jack Casey, som tidligere jobbet med etterforskning av flyulykker, til AP.

Det er nå funnet over 400 vrakrester fra AF 447, og franske etterforskere er optimistiske med tanke på å finne ut årsaken til at flyet styrtet.

— Foreløpig er det for tidlig å si hva som skjedde, sier leder av den franske havarikommisjonen, Paul-Louis Arslanian, til AP.

Les også: Jakten på flygåten

Franske etterforskere hindret Frankrike har tidligere klaget over at deres patologer ikke har fått mulighet til å obdusere de omkomne etter ulykken.

— Dette vil bli løst lokalt, og innen kort tid, sier Arslanian.

Til nå har franske myndigheter kun fått lov til å observere obduksjonsarbeidet.

REUTERS