Roboten Yotaro er designet for oppføre seg akkurat som en ekte baby. Sammen med skaperne og foreldrene sine, en gruppe studenter, holder han til ved Tsukuba-Universitetet i Japan.

— Vi ønsket å lage en ny type robot som er myk, kosete og søt. Vi ønsker at folk skal få oppleve de uskyldige, lykkelige uttrykkene som er typiske for små babyer, forteller Hiroki Kunumura som leder prosjektet.

Kan nyse

Ansiktsutrykkene og bevegelsene til robotbabyen endrer seg når de forskjellige kroppsdelene utsettes for trykk. For å gjøre babyen enda mer menneskelig, har studentene installert et vanndampsystem i roboten. Det gjør den i stand til å nyse og få en rennende nese.

— Gjennom å oppleve ansiktsutrykkene til babyen, ville det vært flott om noen folk begynte å føle at de ønsket seg en egen, ekte, baby, og hvis de begynte å føle at jobben ikke er alt og at de ønsket å stifte en familie, sier Kunumura.

Vil få opp fødselsraten

Studentene vil bruke babyroboten til å inspirere japanere til å få flere barn. Det håper de at kan løse et av japans store problemer, nemlig at fødselsraten er blant den laveste i i-landene.