Klokken 09.00 i dag morges satt danske elever seg ned foran dataskjermene på skoler i Danmark for å ta avgangseksamen i biologi.

Men i år skulle det hele foregå over nettet, istedet for skriftlig på papir. Det gikk langt fra planen, kunne bt.dk melde.

— Alt var klart

På Korinth skole på Fyn satt skolens 9. klasser klare foran de bærbare datamaskinene.

— Vi har vært 100 prosent klare siden klokken seks i morges. Vi har kjørt tester i flere dager, så alt skulle være klart. Alle elev-maskinene fungerte, alle nettverksforbindelsene fungerte. Men etter å ha logget inn kom vi ikke lenger, forteller skoleleder Jesper Bernhardt til bt.dk.

Han mener det alltids kan skje noe galt når det dreier seg om data. Men det uheldige i denne saken var at det var den første prøven niendeklassingene skulle ha.

— Det er første gang i deres liv, og det er ergerlig når det er en så viktig og avgjørende prøve, sier Bernhardt.

Da Korinth skole klarte å få i gang eksamen på maskinene, var det 25 minutter igjen av den opprinnelige prøvetiden. En elev kom ikke igjennom i det hele tatt, og den uheldige måtte gjennomføre prøven på papir.

Tilbake til papir

Firmaet Cowi har ansvaret for den tekniske avviklingen av prøvene, og de legger seg flate.

— Vi arbeider alt vi kan for å finne og løse problemet, sier prosjektsjef Sten Pedersen i en pressemelding.

Skolen sender også en stor unnskyldning til elevene.

Dagens kaosprøve teller ikke, og det er den siste eksamen som skulle foregå over nettet i Danmark dette semesteret. Nå er det tilbake til den tradisjonelle skolebenken.

— Papir er ikke det verste vi har, sier Jesper Bernhardt.