I New York stanset tog og T-baner, og radio— og tv-stasjoner samt mobilnettet ble rammet.

De tre store flyplassene i New York var også uten strøm. Beredskapstiltak som ble forberedt etter terrorangrepene mot New York og Washington 11. september 2001 ble satt ut i livet, og mange mennesker var redde for at byen igjen var blitt utsatt for et slikt angrep.

Strømbruddet inntraff rett etter klokken 16 lokal tid (klokken 22 norsk tid).

Flere tusen ansatte ved FN-hovedkvarteret i New York fikk beskjed om å gå hjem og slappe av, for uten strøm kunne de ikke få gjort noe effektivt arbeid. Det var nok best å gå, for togene sto stille og trafikklys som gikk i svart skapte fullstendig kaos i veitrafikken.

— Et nytt terrorangrep var det første vi tenkte på. Men ingen har sagt at det er terror og vi håper i det lengste at det ikke er det, sier Maria Santiago (55) og Orquidea Perez (32).

Bergens Tidende møter dem på kolonialhandelen på hjørnet av 86. gate og 3. aveny i Bay Rigde i Brooklyn.

— Jeg fikk ikke tatt ut penger i minibanken, men fikk kjøpe et pakke stearinlys på krita. Jeg lurer på hva jeg skal gjøre hvis dette blir langvarig, sier Orquidea.

— Jeg har aldri opplevd noe liknende. Det eneste må være en gang på 70-tallet da deler av New York var uten strøm, sier Maria.

I midten av krysset har en ung mann tatt oppstilling og forsøker å dirigere trafikken. Det er mørkt i alle butikkene og folk har trukket ut på gatene. Flere har tatt med seg håndholdte radioer.

— Gudskjelov har vi fortsatt vann. Men jeg hørte nettopp at varmtvannet snart vil ta slutt, sier Maria.

Ved midnatt norsk tid var strømmen på vei tilbake enkelte steder.

FRYKTET TERRORANGREP: Folk strømmet ut på gatene etter strømnruddet. Mange fryktet at et nytt terror-angrep var i gang.