Det vil ta flere måneder før ekteparet Toril Hjertholm (54) og Kurt Jensen (56) kan flytte hjem til Eden Isles, rett nord for New Orleans. Nå har de funnet seg en utleieleilighet i Austin i Texas, hvor de flyttet inn sist tirsdag.

— Vi har foreløpig leid denne leiligeheten for tre måneder, så får vi se hva som skjer, sier Kurt.

Det er egentlig bare tilfeldigheter som avgjorde at de valgte å flytte til Austin i stedet for Houston, der mesteparten av de evakuerte fra New Orleans-området har slått seg ned.

— Hvis vi hadde vært i Houston, hadde vi måttet evakuere igjen, sier de to og smiler oppgitt.

OL-genser

De siste dagene har TVen stått på konstant. Kurt følger med på CNN, mens kona Toril sitter i sofaen ved siden av og strikker. Strikkegenseren med mønster fra Vinter-OL i Torino i 2006 er straks klar.

— Jeg tror den skal passe peferkt til Alexander neste år, smiler Toril fornøyd.

Alexander er parets første barnebarn, og runder seks måneder i disse dager.

Tømt for mat

Bortsett fra strikking, har paret nok å henge fingrene i. Det gjelder å få installert fax, telefon og internett så raskt som mulig, slik at Kurt kan ta fatt på jobben som port captain for Elkem Chartering igjen. Det var dessuten mye som måtte bringes i hus før orkanen "Rita" ankom. Flere butikker i Austin-området er nå tømt for viktige matvarer, slik som brød, melk, vann, poteter og grønnsaker.

— Jeg tror vi har nok av det meste. Vi har faktisk aldri hatt kjøleskapet så fullt før, humrer Kurt.

Fredag kveld var han overbevist om at Austin vil sitte igjen med "litt vind og litt regn" i det "Rita" passer byen.

— Det er ikke her det blir ille, for å si det sånn.

Lørdag ettermiddag så det ut til han nesten fikk rett. Austin har hatt litt vind, men ellers strålende fint og varmt vær hele dagen.

Egen sikkerhet har ekteparet ikke vært bekymret for et øyeblikk. Da er de mer bekymret for venner og bekjente som har oppholdt seg i Louisiana de siste dagene.

NEDTELLING: Ekteparet Kurt Jensen (56) og Toril Hjertholm (54) ventet på orkanen "Rita" fra sitt midlertidige eksil i Austin, Texas. Boligen hjemme på Eden Isles, nord for New Orleans, er totalvraket av orkanen "Katrina".
Irina Lee