Bakkestyrker som har vært stasjonert på veien fra nord til sør nær flyktningleiren Deil al-Balah og byen Khan Younis, har trukket seg tilbake.

– Jeg kan bekrefte at de har trukket seg tilbake fra sentrale deler av Gazastripen. De har fullført sitt oppdrag der, sier en militær talskvinne ifølge AFP.

Talskvinnen sier at det eneste stedet det fremdeles finnes israelske bakkestyrker, er i Dahaniya i sør, i nærheten av Gazas tidligere internasjonale flyplass.

Israel rettet luftangrep mot huset til en palestinsk parlamentariker fra Hamas nord på Gazastripen tidlig fredag. I tillegg ble en bru i sentrale deler av Gazastripen angrepet, ifølge lokale sikkerhetskilder.

Den israelske hæren bekreftet angrepet på brua og et angrep på et Hamas-kontor i Gaza by. Hæren bekrefter også at nordlige og sørlige deler av Gazastripen er blitt angrepet av israelske bakkestyrker og marinen.

En palestiner ble drept da en bil ble truffet av en israelsk granat på Gazastripen natt til fredag, ifølge palestinske medisinske kilder.

En annen palestiner ble såret i angrepet i Qarara, sør på Gazastripen.

Mennene kjørte på hovedveien på Gazastripen da bilen deres ble truffet av granaten.

Den israelske hæren sier at de israelske soldatene skjøt varselskudd da bilen nærmet seg. Da bilen ikke stanset skjøt soldatene en granat mot den.