Tirsdagens militærkupp ble ledet av den thailandske hærsjefen Sonthi Boonyaratglin, som hevder at det var nødvendig for å samle nasjonen etter flere uker med politisk uro.

I en fjernsynstale onsdag morgen understreket hærsjefen at de militære etter hvert vil gi fra seg makten.

– Vi har ingen intensjon om selv å styre landet, og vil returnere makten til folket så snart råd er, sa generalen i fjernsynstalen.

«Feriedag»

Kuppmakerne har proklamert «nasjonal feriedag» onsdag, og beordret alle statlige kontorer, banker og børsen til å holde stengt.

Samtidig er det innført full unntakstilstand med forbud mot møter med flere enn fem deltakere. Det er også innført strenge restriksjoner for thailandske medier og utenlandske journalister som befinner seg i landet.

I Bangkok går likevel dagliglivet videre som før, selv om stridsvogner og soldater har tatt oppstilling rundt regjeringskvartalet og andre sentrale bygninger.

En rekke land har tatt krass avstand fra militærkuppet, men ingen har satt i verk evakuering av egne statsborgere og flyene med turister fortsetter å lande.

Må møte

Ledende tjenestemenn, ledere for statlige selskaper og universitetsrektorer i Bangkok-området er beordret til å møte opp ved forsvarets hovedkvarter, til en orientering om «den nye politikken».

Guvernører ledende tjenestemenn i provinsene har fått ordre om å møte opp ved regionale militærhovedkvarter, og trues med straffeforfølgelse om de ikke etterkommer ordren.

— Alle tjenestemenn må etterkomme instruksjonene fra de regionale hærkommandantene, lød en kunngjøring fra kuppmakerne tirsdag.

Flyktet

Thailands statsminister Thaksin Shinawatra avlyste tirsdag sin planlagte tale i FNs hovedforsamling i New York, men det var uvisst om han satte seg på flyet hjem til Bangkok.

— Han vurderer å reise hjem, sa talsmannen Surapong Suebwonglee.

Ifølge thailandsk presse flyktet flere av statsministerens familiemedlemmer, nære venner og politiske allierte fra Thailand rett før militærkuppet fant sted.

Statsministerens kone Pojaman flyktet til Singapore mandag kveld, mens en av hans nærmeste allierte, Sudarat Keyuraphan flyktet til Paris, skriver The Nation.

Fengslet

Flere statsråder og politiske allierte av Thaksin skal også være pågrepet av kuppmakerne, som kaller seg selv Det administrative reform-rådet.

FNs generalsekretær Kofi Annan slutter seg til dem som har fordømt tirsdagens militærkupp i Thailand.

— En slik praksis kan vi ikke oppmuntre til. Som organisasjon har vi alltid støttet regjeringsskifter gjennom demokratiske midler, gjennom valgurner, sa Annan