Flytrafikken i Frankrike ble rammet allerede mandag, da flyselskapene avlyste mange avganger på grunn av flygeledernes varslede streik.

Tirsdag er det ventet fullt kaos i den franske flytrafikken, og trolig vil ni av ti avganger bli kansellert. Blant annet har alle flyavganger fra Frankrike til Norge, Sverige og Finland blitt avlyst, og bare en flyging mellom København og Paris vil gå som normalt.

Streiken tar til mandag kveld, og vil trolig vare til onsdag morgen.

Lastebilsjåfører sperret mandag formiddag motorveier og ferdselsårer i Frankrike, men avblåste aksjonen senere på dagen. Lastebilsjåførene, som aksjonerer for høyere lønn, sa mandag kveld at de vurderte andre aksjonsformer tirsdag. De avviste samtidig at protestene ble avblåst etter press fra politiet eller på grunn av kolleger som ikke deltok i streiken.

Flyplassen i Marseille, Tancarville-broen over elva Seinen i Normandie og motorveien A7 sør for Lyon var blant forbindelsene som ble stengt. De store grossistmarkedene i Toulouse i Sør-Frankrike og i Lille nord i landet måtte holde portene lukket.

Franskmennene forberedte seg på at tusenvis av jernbanefolk i statsbaneselskapet SNCF og mange andre statsansatte tirsdag ville slutte seg til streiken. De offentlig ansatte frykter for sine arbeidsplasser og protesterer mot regjeringens privatiseringsplaner.

(NTB)