London: Streik på undergrunnsbanene skaper kaos i samferdselen i London. Millioner av londonere må ta beina fatt eller søke over på busser og ferger for å komme seg på jobben.

Streiken ble satt i gang tirsdag og skulle vare i 24 timer. De ansatte legger ned arbeidet i protest mot nedbemanning i billettsalget og andre sparetiltak som kan føre til at rundt 800 arbeidsplasser går tapt.

Ett døgns streik

— Og dette er bare toppen av et isfjell, sier talsmenn for fagforbundet RMT. Ifølge talsmennene var trafikken på samtlige linjer i undergrunnsnettet tirsdag helt rammet ellet begrenset til et minimum.

Londons handelskammer har beregnet omkostningene ved en ett døgns streik til 48 millioner pund eller 456 millioner kroner. Uroen i britisk arbeidsliv vokser, etter at sentrum-høyreregjeringen i London har varslet omfattende sparetiltak i offentlig sektor.

Ledelsen for selskapet som driver undergrunnsbanene i den britiske hovedstaden mener på sin side at nedbemanning i billettsalget er uunngåelig. Stadig flere reisende kjøper sine billetter fra automater eller laster ned elektroniske reisekort, blir det sagt.

Lefteris Pitarakis

STENGTE DØRER: Undergrunnsbanen i London er stengt på grunn av streik.

LANGE KØER på alle bussholdeplasser når undergrunnen ikke går ...
CHRIS HELGREN