Aktoratet sier i en uttalelse at det foreligger bevis på et seksuelt overgrep, men at saken er foreldet og bevisene derfor ikke kan følges opp.

Ifølge Strauss-Kahns advokat er den tidligere IMF-sjefen nå «helt renvasket» i saken.

Den nå 32 år gamle Banon hevder Strauss-Kahn (62) gjorde grove, seksuelle tilnærmelser overfor henne i november 2003. Men siden hun ikke leverte inn anmeldelsen før i år, kan imidlertid ikke aktoratet gå videre med saken.

Banons advokat David Koubbi sier utfallet i saken er skuffende. Han mener Strauss-Kahn unnslipper anklagene på grunn av teknikaliteter.

— Han må ta til takke med å være en udømt sex-angriper, beskyttet av loven om foreldelse. Han unngår rettsforfølgelse, men må leve med en legitim mistanke, sier han ifølge AFP.

Det er ikke første gang Strauss-Kahn er blitt anklaget for seksuelle tilnærmelser. I mai ble han arrestert, anklaget for seksuelle overgrep, voldtektsforsøk og frihetsberøvelse mot en 32 år gammel stuepike på et luksushotell på Manhattan. Hendelsen første til at han gikk av som IMF-sjef, selv om han fastholdt sin uskyld. 23. august ble siktelsen mot ham frafalt, og Strauss-Kahn var igjen en fri mann.

Før arrestasjonen var han regnet som favoritt til å bli sosialistenes kandidat ved presidentvalget i Frankrike neste år.

SLIPPER RETTSSAK: Tidligere IMF-sjef Dominique Strauss-Kahn
STRINGER/BRAZIL/Reuters