Selv om tester ifølge avisa uomtvistelig viser at det har vært seksuell kontakt mellom den tidligere IMF-sjefen og den vestafrikanske stuepiken, tviler etterforskerne stadig mer på hva hun har å fortelle.

I løpet av etterforskningen skal etterforskerne ha oppdaget at den 32 år gamle stuepiken angivelig har vært involvert i både hvitvasking av penger og narkotikatrafikk, og at hun har forbindelser til fengslede narkotikatrafikanter.

To etterforskere avisa har snakket med, sier det er store hull i forklaringen hennes, at de ikke tror på mye av det hun sier, og at hun gang etter gang er tatt i løgn både om omstendighetene rundt det angivelige overgrepet og om henne selv.

Tiltalen kan frafalles

Påtalemyndigheten hadde torsdag et møte med Strauss-Kahns advokater, der de formidlet detaljer om etterforskningen, og muligens også drøftet om hele tiltalen må frafalles.

Tidligere ble det meldt at Strauss-Kahn fredag møter i et hastig innkalt rettsmøte, der det ventes at påtalemyndigheten forteller at de har problemer med saken. Trolig vil dommeren lette på fengslingsbetingelsene til Strauss-Kahn.

Det er heller ikke umulig at Strauss-Kahn blir løslatt fra husarresten om det viser seg å være usannsynlig at den alvorlige tiltalen kan opprettholdes.

Avisa skriver at de nye betingelsene trolig innebærer at domstolen beholder passet hans, men at han er fri til å reise rundt i USA.

— Det er et rot, et sant rot på begge sider, sier en tjenestemann ved påtalemyndigheten til New York Times.

De overraskende nyhetene markerer en uventet vending i saken mot Strauss-Kahn, som var ansett som favoritt til å bli Frankrikes neste president før han 14. mai ble arrestert og siktet for overgrep og voldtektsforsøk mot stuepiken.

Som en følge av arrestasjonen måtte han si opp jobben som sjef for Det internasjonale pengefondet. Så sent som denne uka ble Christine Lagarde valgt til å etterfølge ham som IMF-sjef.

Drøftet fortjeneste

Etterforskerne sier at kvinnen dagen etter det angivelige overgrepet hadde en telefonsamtale med en narkotikafengslet mann, der hun snakket om hva hun kunne tjene på å forfølge saken mot IMF-sjefen. Samtalen ble avlyttet.

Mannen hun snakket med, var arrestert for besittelse av 180 kilo marihuana. Den samme mannen var blant en rekke personer som i de siste to årene har satt inn beløp tilsvarende rundt 100.000 dollar på kvinnens bankkonto.

Etterforskerne skal også ha oppdaget uregelmessigheter ved asylsøknaden til kvinnen, som opprinnelig er fra Guinea, og en rekke andre usannheter om mobiltelefoner, telefonsamtaler og innskuddene i banken hennes.

Kvinnens forsvarere var torsdag ikke tilgjengelig for kommentarer. Det var heller ikke Strauss-Kahns forsvarere Benjamin Brafman og William W. Taylor.

Tvilsom troverdighet

I de siste ukene har Strauss-Kahns forsvarere gjort det klart at de ville basere sin sak på kvinnens manglende troverdighet. I et brev 25. mai sa de at de hadde fått informasjon som fullstendig ville undergrave hennes troverdighet.

Etter at kvinnen anmeldte overgrepet som angivelig skjedde da hun skulle rengjøre Strauss-Kahns værelse i mai, hentet politiet ham ut av et Air France-fly på JFK-flyplassen og arresterte ham.

Etter fem dager i det beryktede Rikers Island-fengslet ble han løslatt mot 1 million dollar i kausjon. Han har siden sittet i husarrest, med elektronisk fotlenke og 24-timers vakthold, i en luksusleilighet på Manhattan som hans kone har leid.

Påtalemyndigheten krevde så strenge betingelser fordi de med største selvsikkerhet hevdet at de hadde en svært sterk sak, og at det var stor fare for at Strauss-Kahn kunne rømme.

STRAUSSKAHN_ARREST_1482477a.jpg
STRINGER/BRAZIL/Reuters