— Skam deg! Skam deg! ropte rundt 100 kvinner i stuepikeuniform om og om igjen og så høyt at ropene kunne høres også inne i rettslokalet der Strauss-Kahn møtte mandag.

Den tidligere sjefen for Det internasjonale pengefondet (IMF) er tiltalt for overgrep mot en stuepike på et luksushotell i New York.

— Ikke skyldig, sa 62-åringen om hvert av de sju tiltalepunkter om det aktoratet kaller et brutalt angrep mot den 32 år gamle immigranten fra Vest-Afrika.

Skal vitne

Strauss-Kahn ignorerte skjellsordene ved domstolen på Manhattan. Kledd i en mørkeblå dress sto han foran dommeren med hendene presset sammen foran seg.

Dommer Michal Obus berammet datoen for det neste rettsmøtet til 18. juli.

Stuepikens bistandsadvokat sier hans klient skal vitne i rettssaken om det advokaten kaller et grusomt overfall.

— Hun kommer til å gå inn i domstolen, stille seg i vitneboksen og fortelle verden hva Dominique Strauss-Kahn gjorde mot henne, sier advokaten Kenneth Thompson.

— Hun ønsker rettferdighet, understreker han.

Strauss-Kahns forsvarer hevder på sin side at det ikke finnes bruk av tvang i saken.

Husarrest

Strauss-Kahn ble pågrepet 14. mai på et Air France-fly på JFK-flyplassen i New York, på vei til Paris.

Etter først å ha tilbrakt flere døgn i varetekt i et beryktet fengsel i New York, har den tidligere bejublede økonomen de siste ukene sittet i husarrest under strenge vilkår i en luksusleilighet i byen.

Den fallerte IMF-sjefen betalte 1 million dollar i kausjon for å slippe ut fra Riker-fengselet. Nå er han underlagt husarrest døgnet rundt og elektronisk overvåking i et komfortabelt hus med kinosal og egen gymsal som kona har leid.

Toppjurister

Strauss-Kahn har hyret stjerneadvokaten Benjamin Brafman som sin forsvarer. Men også påtalemyndigheten stiller med toppjurister.

Saken kan trekke ut i måneder, og Strauss-Kahn har sagt at han vil gjøre alt som står i hans makt, for å renvaske seg.

Saken har allerede kostet ham jobben i IMF. Før den eksploderte, var han også favoritt til å bli sosialistpartiets kandidat i det neste presidentvalget i Frankrike.

Nå risikerer han i stedet 25 års fengsel. (©NTB)

DEMONSTRERTE: Tidligere IMF-sjef Dominique Strauss-Kahn ble møtt av demonstrerende hotellansatte da han kom til retten i New York mandag.
SCANPIX