I en uttalelse sier Strauss-Kahn at han avviser alle anklagene som er rettet mot ham. Likevel trekker han seg fra stillingen sin.

— Det er med bunnløs sorg at jeg i dag føler meg tvunget til å overlevere styret min søknad om avskjed som generaldirektør i IMF, heter det i en uttalelse fra Strauss-Kahn.

Han har de siste dagene sittet varetektsfengslet i New York etter å ha blitt siktet for å ha forsøkt å voldta en kvinne på et hotellrom i den amerikanske storbyen.

– Jeg ønsker å si at jeg på det sterkeste benekter alle beskyldningene som er blitt rettet mot meg, heter det i uttalelsen som er offentliggjort av IMF og datert 18. mai.

IMF vil i løpet av kort tid komme med informasjon om arbeidet med å finne en ny leder for organisasjonen.

Les BTs leder:

Avslo tilbud

Strauss-Kahn hadde gode sjanser til å bli Frankrikes neste president. Nå er ambisjonen å bli satt i husarrest med elektronisk fotlenke.

Forsvarerne hans vil torsdag gjøre et nytt forsøk på å få ham løslatt mot kausjon, slik at han slipper å tilbringe mer tid på fangeøyen Rikers Island. Her har Strauss-Kahn sittet på enecelle etter at han ble varetektsfengslet.

IMF-sjefens forsvarere kommer til å foreslå tiltak som vil gjøre det umulig for ham å flykte, selv om han slippes ut av fengsel, ifølge rettsdokumenter som nyhetsbyrået Reuters har fått tilgang til.

Forslaget går ut på at Strauss-Kahn skal utstyres med elektronisk fotlenke og holdes i husarrest på Manhattan.En talsmann for påtalemyndigheten i New York bekrefter at det er planlagt et nytt rettsmøte torsdag hvor muligheten for kausjon vil bli vurdert.

Forrige gang forsvarerne forsøkte å få sin celebre klient løslatt, valgte imidlertid dommeren å avslå tilbudet om 1 million dollar i kausjon. Årsaken var frykt for at Strauss-Kahn skulle rømme landet.

Fram til han ble pågrepet i helgen, var IMF-sjefen regnet som en svært sterk kandidat i kampen om å bli Frankrikes neste president. Mange franskmenn har reagert på behandlingen han har fått som siktet i USA.

Onsdag offentliggjorde amerikanske myndigheter et nytt bilde av Strauss-Kahn, et såkalt mug shot som ble tatt etter at han ble arrestert. Det er ventet at bildet vil vekke nye reaksjoner blant franskmenn som er opptatt av at IMF-sjefen foreløpig ikke er dømt for noe.

— Ingen konspirasjon

Kvinnen som sier hun ble forsøkt voldtatt av Dominique Strauss-Kahn, vitnet onsdag foran storjuryen som avgjør om det skal reises tiltale mot IMF-sjefen.

Vitnemålet fant sted bak lukkede dører i domstolen i New York. Den 32 år gamle stuepikens advokat, Jeff Shapiro, sier hun ikke ønsker å oppnå noe annet enn å fortelle sannheten og leve livet slik hun gjorde inntil nylig.

Shapiro benyttet anledningen onsdag til å avvise konspirasjonsteoriene som er blitt lansert etter pågripelsen av IMF-sjefen.

En meningsmåling viser at et flertall av befolkningen i Frankrike tror Strauss-Kahn er blitt utsatt for et komplott. Men denne typen teorier stemmer ikke, ifølge Shapiro.Han avviser også at den muslimske kvinnen kan ha hatt frivillig sex med IMF-sjefen. 32-åringen er enke og alenemor og kommer opprinnelig fra det vestafrikanske landet Guinea.

— Fant kroppsvæsker

Ifølge TV-stasjonen ABC er amerikanske politi i gang med å granske kroppsvæsker som er funnet på hotellrommet til den overgrepssiktede IMF-sjefen.

Stuepiken, som har forklart at Strauss-Kahn forsøkte å voldta henne, har pekt ut steder på hotellrommet hvor overgrepene skal ha funnet sted. Etterforskerne skal ha gjort funn på de aktuelle stedene, og disse sjekkes nå mot IMF-sjefens DNA.

Politiet har angivelig også sikret seg et stort stykke av et teppe på hotellrommet i New York for å gjøre analyser av dette.