— Hundrevis av strandstoler er kastet sammen i svære hauger, og bassengene er fulle av sand. Det er umulig å oppholde seg på stranden, så det er nok mange skuffede turister her, sier BT-journalist Arne Colliander på telefon fra Puerto Del Carmen på Lanzarote.

Havet har i natt skylt innover øyen. Bak stranden i Puerto Del Carmen har det dannet seg en innsjø hvor strandstoler ligger og dupper i den svake vinden. Et rødt flagg markerer badeforbud på stranden. Noen få våget seg likevel til en dukkert i morges.

— I veiene ligger det trær som blokkerer for trafikken. Uværet herjet verst mellom klokken 22 og 03 i natt. Nå er det overskyet og det blåser nesten ikke, forteller Colliander.

Ifølge det norskspråklige nettstedet Carariposten har stormen mørklagt store områder og 150 000 innbyggere har vært uten strøm. I tillegg har telefonsamband brutt sammen og havner og flyplasser er stengt.

Ifølge øypresident José Luis Perestelo på La Palma har man ennå ikke fått full oversikt over skadene, men man frykter det verste når man tirsdag skal starte oppryddingsarbeidet etter stormen. Og det ser svært, svært dårlig ut, skriver Canariposten.

Fordi telenettet har brutt sammen har myndighetene store problemer med å nå ut til befolkningen med informasjon.

INNSJØ: Havet som i natt skylte inn over Puerto Del Carmen har laget en innsjø bak stranden. MMSFOTO: ARNE COLLIANDER
KAOS: Hundrevis av strandstoler ligger strødd utover stranden. MMSFOTO: ARNE COLLIANDER