Varmen i øreregionen som enkelte flittige mobiltelefonbrukere merker, forårsaket av elektromagnetisk stråling fra telefonen, kan bidra til å få fart på hjernen, tyder forsøk på.

Psykologen Tatia Lee Mei-chun lot 72 lokale ungdommer gjennomføre en serie enkle tester, og målte tiden det tok dem å bli ferdige.

Til sin store overraskelse fant hun at mobilbrukerne i gruppen gjorde det «betydelig bedre» enn de andre, selv om skolekarakterene var identiske og forutsetningene dermed burde være like.

Lee trekker selv ingen bastante konklusjoner, men har to mulige forklaringer: Enten bidrar de elektromagnetiske bølgene fra mobiltelefoner til å få fart på hjernen, eller så har unge som kjøper mobiltelefon naturlige anlegg for å gjøre det bedre i slike tester.

— En teori er at den lokale oppvarmingen rundt øret når mobiltelefonen benyttes, forårsaker enkelte endringer i hjernevevet som igjen får hjernen til å fungere raskere, sier Lee til avisen South China Morning Post.

— En alternativ forklaring er at de som finner det vanskelig å konsentrere seg om flere oppgaver, velger ikke å bruke mobiltelefon, sier Lee.

NTB-DPA-AFPHongkong