Flere amerikanske medier melder dette i dag.

Edward Kennedy er et ikon for det demokratiske partiet og har mer enn 40 år bak seg i Senatet. Vanligvis holder han seg nøytral under primærvalgene. For Obama gjør han et unntak.

Han vil gå ut med sin støtte til Obama på et møte i Washington i dag.

Tung historie Kennedy vil også drive valgkamp for Obama i delstater der fagorganiserte og latinos, US-amerikanere med latinamerikansk bakgrunn, er tallrike, skriver NTB.

Edward «Ted»Kennedy er bror til avdøde president John F. Kennedy som ble drept i 1963, og justisminister Robert Kennedy, som ble drept under presidentvalgkampen i 1968. Ted Kennedy ønsket selv å stille til valg i 1972, men Chappaquiddick-skandalen satte en effektiv stopper for hans kandidatur.

Hardt slag

Ifølge New York Times bestemte han seg da det ble kjent at hans niese, Caroline Kennedy, ville støtte Obama.

For Clinton-leiren er Kennedys støtte til Obama et tungt slag å tape. Kennedy var en nær støttespiller for Bill Clinton da han var president. Hillary Clinton beskriver i sin biografi det nære vennskapet mellom de to familiene, som også besto gjennom Whitewater-høringene og Lewinsky-skandalen.

I Senatet har Kennedy og Hillary Clinton jobbet tett sammen, blant annet i saker om reform av helsevesenet.

Men Kennedy skal ifølge New York Times ha blitt imponert av Obamas evne til å engasjere yngre velgere. Han har heller ikke hatt sansen for de mange negative utspillene Clinton-leiren har kommet med mot Obama.

Først i midten av forrige uke skal Kennedy ha bestemt seg for å støtte Obama. Han trosser Clintons bønn om at han skal holde seg nøytral i primærvalgene.

Tidligere har senator John Kerry, som var demokratenes presidentkandidat i 2004, stilt seg bak Obama. Det samme gjør Caroline Kennedy, avdøde president John F. Kennedys datter.

VIKTIG STØTTE: Barack Obama får støtte av Ted Kennedy. Her under et valgmøte i Birmingham, Alabama.
JASON REED / REUTERS