Til sammen 84 av landets 169 stortingspolitikere følte seg kallet til å svare på Dagbladets sms-spørsmål: Hvilken presidentkandidat i USA ønsker du skal vinne?

Resultatet av målingen er at 63 stortingsrepresentanter foretrekker at en av demokratenes kandidater vinner. 17 gir sin stemme til republikanerne.

Ser man på fordelingen blant kandidatene, viser det seg at 37 stortingspolitikere vil ha Hillary Clinton som president i USA. 13 gir sin stemme til Barack Obama, og demokratenes tredje kandidat John Edwards får støtte fra fire av de norske stortingspolitikerne.

Republikaneren Rudolph Giuliani får sju stemmer, fulgt av John McCain og Fred Thompson, begge med to stemmer, mens Ron Raul, også han republikaner, får kun én stemme fra de norske stortingspolitikerne.

Målingen avslører at ingen stortingspolitikere fra de rødgrønne partiene stoler på en republikansk presidentkandidat. Men fra høyresiden kommer det mange overløpere som synes demokratene har mye å by på. Både Frp-politikere og SV-politikere mener venstresiden i amerikansk politikk har interessante kandidater.

Øystein Djupedal og Inge Ryan i SV foretrekker Obama. Også Høyre-politikerne Olemic Thommessen og Thorbjørn Hansen mener Obama er den rette, og de får støtte fra Frps Per Sandberg i sitt syn.