Minst sju palestinere, fire av dem sivile, ble drept og rundt 70 såret under sammenstøt som oppsto da israelske styrker tok seg inn i den fattige flyktningleiren Maghazi på Gazastripen onsdag.

Operasjonen, som startet sent tirsdag kveld, skal ødelegge infrastruktur som blir brukt til terrorformål i området rundt Maghazi, ifølge en talskvinne for det israelske forsvaret.

Hovedmålet med militæraksjonen i Gaza er å få frigitt den israelske soldaten Gilad Shalit (19), som ble kidnappet 25. juni, og å stanse utskytingen av Qassam-raketter mot mål i Israel, bekrefter talskvinnen.

Rev bygninger Samtidig rev israelske bulldosere onsdag to bygninger som ble brukt av den Hamas-ledede, palestinske regjeringen i byen Nablus på Vestbredden. Bulldoserne ødela en bygning som ble brukt av sikkerhetsstyrker under Hamas’ kommando, så vel som bygningen som huset det Hamas-ledede innenriksdepartementet.

I en annen aksjon i Nablus ble tre ytterliggående palestinere drept av israelske styrker som opererer i byen. Samtidig ble 100 medlemmer av de palestinske sikkerhetsstyrkene arrestert.

Den islamistiske Hamas-bevegelsen vant valget i de palestinske områdene i januar. Siden har både konflikten mellom israelerne og palestinerne og den interne kampen mellom Fatah-bevegelsen til president Mahmoud Abbas og Hamas, gradvis tilspisset seg.

USA evakuerer De vedvarende kampene på Gazastripen fikk onsdag USA til å vedta evakuering av ytterligere 104 amerikanere fra området.

Én israelsk soldat og rundt 100 palestinere, halvparten av dem fra væpnede grupper, er drept siden Israel intensiverte sin siste offensiv 5. juli.

Israelske kampfly har også bombardert offentlige bygninger, bruer, veier og kraftstasjoner og situasjonen for de 1,4 millioner palestinerne på Gazastripen er kritisk.

Hele Gaza lider av vann— og strømmangel fordi områdets eneste kraftstasjon er ødelagt, og Norges Røde Kors sender 13 strømgeneratorer til kriseområdet for å avhjelpe situasjonen.