— Nå litt over midnatt har stormen slått til for fullt, forteller BTs journalist Arne Colliander, som befinner seg i Puerto del Carmen på Lanzarote.

— Det kan se ut som om skadene er størst på Tenerife. På TV ser vi at trær har blåst overende og glassfasader er knust. Både på Lanzarote og Tenerife kjører politiet langs strendene og forsøker å få folk som ikke har søkt ly bort. Det er høye bølger, men det er vinden som er hovedproblemet, fortsetter Colliander.

Det er vanskelig å oppholde seg utendørs på grunn av sand som virvles opp. Løse gjenstander og parasoller fra restauranter flyr rund omkring.

— Stranden har vært stengt i hele dag og folk er oppfordret til å ikke leie bil i dag. Det er ventet at det skal øke på med vind utover natten, legger Colliander til.

Klokken 22 norsk tid befant Delta seg rundt 104 mil vest for La Palma. Det amerikanske orkansenteret i Miami forventer at Delta passerer vest for La Palma mandag.

Det er ventet at uværet vil avta i styrke innen det når Kanariøyene, men stormen kan likevel føre til sterke vinder på øyene mandag. Tirsdag er det ventet at Delta vil løse seg opp over det sørlige Marokko.

- Kaldt, bare 19 grader - Vi merker ingenting til uværet foreløpig. I dag er det skyet og nesten ingen vind, men det har regnet bitte litt i dag. I morges var det bare 19 grader og litt kaldt, så jeg måtte ta på meg langbukser, sier Roald Jonassen fra Arguineguin litt sør på Gran Canaria, til bt.no i formiddag.